• 1 su bardağı Yerinden yeşil mercimek
• 1 su bardağı Yerinden erişte
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça
• 8 su bardağı et suyu (yoksa bulyon da kullanılabilir)
• Tuz
• Pul biber
• Nane
• Karabiber
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
Öncelikle Yerinden yeşil mercimekleri 20 dakika kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz. İçine yemeklik doğradığımız soğanları koyup, pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçamızı koyup biraz çevirdikten sonra, et suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suya 20 dakika kaynatmış olduğumuz Yerinden mercimekleri, ardından da Yerinden erişteleri ekliyoruz. Tuzunu ve baharatını damak tadımıza göre ayarlıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz
Yerinden sofranıza afiyet olsun.