• HAZIRLAMA 10
  • SÜRE 30-35
  • KALORİ 364
  • KİŞİLİK 4-6

Malzemeler

• 2 su bardağı Yerinden Nohut

• 350 gram dana kuşbaşı

•1 orta boy kuru soğan

• 1 adet dolmalık biber

• 2 adet kuru chili

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1 tatlı kaşığı biber salçası

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 adet küp şeker

Hazırlanışı

Nohutları 1 gece önceden ıslatın.

Eti tencerenin içerisine koyun ve çok harlı ateşte etleri mühürleyin.

Yağı, soğanları ve biberleri koyup kavurun.

Salçaları ekleyin ve karıştırın. Geceden ıslattığınız nohudun suyunu süzüp nohutları ilave edin.

Şeker, tuz ve suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

İlk önce harlı ateşte, düdüğü öttükten sonra ise orta ateşte 30-35 dk. Pişirin.

Yerinden sofranıza afiyet olsun.