• HAZIRLAMA 30
  • SÜRE 90
  • KALORİ 165
  • KİŞİLİK 12

Malzemeler

  • • 500g  Yerinden Aşurelik Buğday (3 su bardağı)

  • • Yarım çay bardağı Yerinden  Pirinç

  • • 1 su bardağı Yerinden  Nohut

  • • 1 su bardağı  Yerinden Kuru Fasulye

  • • 200 g kuru kayısı

  • • 200 g kuru üzüm

  • 1 su bardağı fındık

  • 3 lt su

  • • 2 su bardağı süt

  • • 4 su bardağı toz şeker

  • • Çeyrek çay kaşığı tuz

  • • Yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, suyu alınır)

Üzeri için

  • • 25 g fındık

  • • 25 g kuş üzümü

  • • 100 g ceviz

  • • 1 adet nar

  • • Tarçın

Hazırlanışı

 

Nohut ve fasulyeyi ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.

Ertesi gün Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Bu arada fasulyeyi ve nohudu da ayrı ayrı tencerelerde haşlayın.

Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç ekleyin ve 15 dk kadar kaynatın. Sıcak süt, şeker, tuz, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dk daha kaynatın.

Tek tek cam kaselere bölüştürün. Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Yerinden sofranıza afiyet olsun.